Projectmatig vastgoed

Optimale service begint natuurlijk bij een solide basis gevormd door medewerkers met een gedegen vakkennis en een flinke dosis ervaring. Ons kantoor beschikt op alle notariële gebieden over zeer deskundige medewerkers die u graag van dienst zijn bij al uw vragen en wensen.

Ons specialisme is het projectmatig onroerend goed. Dankzij de vakkennis en expertise, opgebouwd door middel van onze jarenlange praktijkervaring met zeer uiteenlopende projecten, kunnen wij opdrachtgevers uitstekend van dienst zijn en daadwerkelijk met hen meedenken en adviseren omtrent de opzet van een project. Wij behandelen overigens niet alleen nieuwbouwprojecten, maar ook bestaande bouw- en renovatiecomplexen. Zowel voor het opstellen van koop- en/of aannemingsovereenkomsten, het afstemmen van die overeenkomsten met Woningborg en SWK, het vervaardigen van splitsingsakten, als voor de fiscale advisering omtrent een project kan men bij ons terecht.

Bij een geslaagd project gaat het echter niet alleen om de voorbereidingsfase. Een van de belangrijkste fasen van een koopproject is de eindfase: de overdrachten aan de kopers. Wij beschikken over een grote projectafdeling waardoor wij op zeer korte termijn grote aantallen overdrachten kunnen verzorgen. Ook dit projectteam bestaat uit zeer ervaren en betrokken medewerkers die zorgdragen voor zeer spoedige afhandeling van de overdrachten. Daarnaast zal nooit uit het oog verloren worden dat de koop van een woning voor een koper een speciaal moment is, waarbij soms wat extra begeleiding en aandacht gewenst is. Ook daarvoor staat dit team altijd klaar. Ons doel is altijd een tevreden klant aan de tafel van de notaris te krijgen.

Naast de specialisatie van ons kantoor in het opzetten, begeleiden en uitvoeren van projecten, is er op de projectafdeling een verdiepte kennis ontwikkeld op het gebied van woningcorporaties. Dit heeft onder meer geleid tot het mede vorm geven van beschermde koopconstructies (zoals MGE, MVE en Koopgarant), het opstellen en wijzigen van statuten en het juridisch begeleiden van fusietrajecten binnen de voor woningcorporaties specifieke regelgeving. Ook biedt het kantoor ondersteuning aan woningcorporaties bij toepassing van bijzondere beheervormen voor woonprojecten en woonomgeving.

Specialisaties binnen de registergoedpraktijk:

 • Nieuwbouwprojecten
 • Splitsing / ondersplitsing in appartementsrechten
 • Begeleiding / verkoop huurcomplexen
 • Projectmatige registergoederen

Rotterdam

Govers Spil Notarissen

Laan op Zuid 380
3071 AA Rotterdam

Telefoonnummer: 010 - 459 72 72

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Capelle aan den IJssel

Govers Spil Notarissen

De Linie 5-i (2e etage)
2905 AX Capelle aan den IJssel
Corr. adres: Postbus 605
2900 AP Capelle aan den IJssel

Telefoonnummer: 010 - 459 72 72

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© 2022. Govers Spil Notarissen. Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

Powered by 

Corona Protocol

Corona Protocol

Dit protocol gaat in op 6 november 2021 en is tot nader order van toepassing.

In verband met de verscherpte richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid hebben wij besloten perdirect een aantal maatregelen te treffen om de fysieke contacten met onze cliënten en de cliënten onderling zoveel mogelijk te beperken.

Gezien de grote belangen, is ons uitgangspunt om het passeren van de akten zoveel mogelijk doorgang te laten vinden, maar wel met inachtneming van onderstaand protocol.
Middels dit protocol proberen we het aantal en de duur van de contactmomenten zoveel mogelijk te beperken.

En willen we hiermee bereiken dat we voor iedereen, voor u en voor ons, de 1,5 meter afstand kunnen waarborgen en een zoveel mogelijk veilige omgeving.

Wij verzoeken u de volgende regels in acht te nemen:

 1. Wanneer u last hebt van de bekende Corona-verschijnselen of in contact bent geweest met personen die besmet zijn (geweest), verzoeken wij u om niet bij ons kantoor langs te komen zonder vooraf telefonisch of schriftelijk contact met ons te hebben gehad.
 2. Wanneer u een afspraak hebt, kunnen we ALLEEN de personen die de akte(n) ondertekenen toelaten in ons pand. Dit betekent dat wij op dit moment niet kunnen toestaan dat andere(n) met u meekomen. Neem dus geen ouders, kinderen, begeleiders etc. mee.
  Ook makelaars en financieel adviseurs vragen wij hun aanwezigheid bij het passeren van de akten zoveel mogelijk te beperken.
 3. We verzoeken u op het afgesproken tijdstip te komen en niet (veel) eerder. Dit om te voorkomen dat u zich met teveel mensen in de wachtruimte bevindt.
 4. We verzoeken u om rekening te houden met de afstand van 1,5 meter.
 5. Bij binnenkomst vragen wij u om de handen te willen desinfecteren. In de aankomsthal en in de wachtkamer wordt verlangd dat u een mondkapje op heeft. Bij het passeren van de akten en bij een bespreking, zit u achter een scherm; mondkapje mag dan weer af. Met name de wachtkamer in Rotterdam is erg klein; gelieve daar rekening mee te houden.
 6. We verzoeken u vriendelijk om voor de ondertekening een eigen (blauwe) pen te willen meenemen.
 7. Als er vragen zijn over lopende dossiers dienen deze telefonisch of per e-mail gesteld te worden.
  Wij verzoeken u voor vragen niet langs te komen.
 8. Bij het passeren van de akten zullen alleen de juridische formaliteiten in acht worden genomen.
  Wanneer er nog zaken besproken dienen te worden over het over te dragen pand, verzoeken wij u dat zoveel mogelijk vóór de afspraak en buiten ons kantoor te doen.
 9. Als er voor de afspraak een bedrag betaald moet worden, verzoeken wij u dit te doen middels overmaking naar één van onze derdengeldenrekeningen zoals vermeld onderaan de afrekening/declaratie. Contante betalingen kunnen wij niet aannemen, in dat geval verzoeken wij u middels pinbetaling te betalen.
 10. VERKOPERS BIJ VOLMACHT
  Om de 1,5 meter te waarborgen dienen de verkopers van woningen om een volmacht te ondertekenen. Voor kopers die geen hypotheek nodig hebben bieden we de mogelijkheid om de akte middels een volmacht te tekenen.
  De volmacht dient op kantoor te worden ondertekend (op afspraak) waarbij u een geldig legitimatiebewijs dient mee te nemen; in dat geval zullen wij geen kosten voor de volmacht bij u in rekening gaan brengen. Wenst u de volmacht te ondertekenen bij een andere notaris, dan is een legalisatie nodig (daarvoor zijn kosten verschuldigd bij die andere notaris).
  Alleen volmachten als hiervoor omschreven die na het ingaan van dit protocol zijn opgesteld zijn kosteloos.

Voor cliënten die de Nederlandse taal niet machtig zijn gelden andere regels, neem hiervoor contact op met ons kantoor.

Het geven van een kosteloze volmacht is niet mogelijk voor:

 1. kopers die bij een overdracht een hypotheek moeten afsluiten;
 2. het tekenen van een losse hypotheekakte;
 3. huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden.

Dit heeft te maken met de juridische formaliteiten die gelden voor een volmacht voor de onder 1. tot en met 3. genoemde akten. Een dergelijke volmacht onder 1 en 2 genoemd dient in de vorm van een notariële akte te worden gegeven. U dient dan sowieso op kantoor een akte te komen tekenen.

Voor levenstestamenten en testamenten is het juridisch niet mogelijk om die middels een volmacht te tekenen.

Onze medewerkers werken zoveel mogelijk thuis. Per afdeling is een minimale bezetting aanwezig. U dient er dan ook rekening mee te houden, dat onze telefonische bereikbaarheid in de komende periode beperkt kan zijn. Terugbelverzoeken en het beantwoorden van e-mails kunnen enige tijd op zich laten wachten. Wij vragen hiervoor uw begrip.