Petra van IJzendoorn

NOTARIEEL JURIST FAMILIEPRAKTIJK

Een notaris staat mensen bij in belangrijke, maar ook moeilijke fasen van hun leven. Eén van deze moeilijke momenten is het verlies van een dierbare. Op deze momenten is het belangrijk om snel bepaalde financiële zaken te regelen, terwijl niet iedereen dat op een korte termijn emotioneel op kan brengen.

Het geeft mij dan ook veel voldoening om cliënten te helpen bij het opstellen van hun laatste wil, dan wel de uitvoering hiervan. Op deze wijze kan ik cliënten een grote last uit handen nemen.

Van de afgifte van enkel een verklaring van erfrecht tot aan de complete boedelafwikkeling, waarbij je vanaf het moment van overlijden bij daadwerkelijk álle aspecten van de afwikkeling van een nalatenschap betrokken bent. Hierbij valt onder meer te denken aan het ontruimen van de woning, het opzeggen van alle lopende abonnementen, het aanschrijven en voldoen van schuldeisers, het organiseren van een loting voor de erfgenamen, het in kaart brengen van alle financiële stromen van de overledene, het verzorgen van alle aangiften en uiteindelijk het opstellen van de rekening en verantwoording voor de erfgenamen, met overboeking van de erfdelen via onze derdengeldenrekening.

Door steeds gecompliceerdere regelgeving wordt het voor andere kantoren steeds lastiger om de complete afwikkeling van nalatenschappen naast de overige werkzaamheden erbij te doen. In tegenstelling tot andere kantoren heeft Govers Spil Notarissen daarom een echte boedelafdeling met zeer ervaren medewerkers, die zich reeds tientallen jaren uitsluitend bezig houden met het afwikkelen van nalatenschappen. Hierdoor kunnen wij de afwikkeling van een nalatenschap de aandacht geven die het verdient.

Een extra grote uitdaging vormen de conflictsituaties binnen families, waardoor de afwikkeling van een nalatenschap ernstig wordt bemoeilijkt. Het is in deze situaties mijn passie om op een eerlijke, open en duidelijke manier te fungeren als mediator. Hierbij verlies ik de persoonlijke aspecten zeker niet uit het oog. Tegelijkertijd is het mijn streven om er in het belang van alle partijen voor te zorgen dat de juridische en financiële afwikkeling van de nalatenschap op een zo snel en soepel mogelijke manier kan worden afgesloten.

Ons Team

Rotterdam

Govers Spil Notarissen

Laan op Zuid 380
3071 AA Rotterdam

Telefoonnummer: 010 - 459 72 72

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Capelle aan den IJssel

Govers Spil Notarissen

De Linie 5-i (2e etage)
2905 AX Capelle aan den IJssel
Corr. adres: Postbus 605
2900 AP Capelle aan den IJssel

Telefoonnummer: 010 - 459 72 72

E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Download onze App

© 2018. Govers Spil Notarissen. Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

Powered by